Dagens valutakurser severet ganske enkelt!
På Vekselkurs.dk finder du altid aktuelle valutakurser og vekselkurser. Du kan printe dem i forskellige formater, eller gemme som Excel-regneark. Nu også med valutaomregner!
Forside -> Vekselkurs Nyheder -> Kryptovaluta eller Cryptocurrency?


Kryptovaluta eller Cryptocurrency?


Hvad er Cryptocurrency/kryptovaluta? Cryptocurrency (vi kalder begrebet for sin danske variant ”kryptovaluta” i resten af artiklen) er en digital, eller virtuel valuta, der anvender kryptografi, som sikkerhed.

 

Kryptovaluta er vanskelig at fabrikere på falske vilkår på grund af denne sikkerhedsfunktion. En karakteriserende funktion ved kryptovaluta, og muligvis dens mest overbevisende tiltrækningskraft, er dens beskaffenhed. Den er ikke udsendt af nogen central autoritet f.eks. en centralbank, hvad der teoretisk gør den immun over for regeringsindblanding, eller manipulation.

 

Den anonyme karakter ved kryptovaluta transaktioner gør dem velegnede til en mængde forbryderiske aktiviteter, så som hvidvaskning af penge og skatteunddragelse.

 

Den første kryptovaluta, der fangede offentlighedens opmærksomhed var Bitcoin, som blev lanceret i 2009 af en enkelt person, eller en gruppe kendt under pseudonymet Satoshi Nakamoto. I september 2015 var der over 14.6 millioner Bitcoins i omløb med en total markedsværdi på 3.4 millioner dollars.

 

Bitcoins succes har givet anledning til et antal konkurrerende kryptovalutaer, så som Litecoin, Namecoin og PPcoin.

 

 

Fordele og ulemper

 

Kryptovalutaer gør det lettere at overføre midler mellem to parter i en transaktion. Disse overførsler gøres lettere ved brug af offentlige og private nøgler af sikkerhedshensyn. Disse kapitaloverførsler foretages med minimale handelsomkostninger, hvad der gør det muligt for brugere at undgå de skrappe gebyrer, som bliver pålagt af de fleste banker og finansielle institutioner for trådløs overførsel.

 

Centralt for ånden i Bitcoin er den blokkæde, der anvendes for at lagre et online register over alle de transaktioner, som på noget tidspunkt er blevet udført ved brug af Bitcoins, tilvejebringende en datastruktur for dette register, som kan være udsat for en begrænset trussel fra hackere og som kan kopieres på tværs af computere.

 

Mange eksperter anser denne blokkæde for at have vigtige anvendelsesmuligheder i teknologier, så som online stemmeafgivelse og oprettelse af storfonde og større finansielle institutioner. Storbanke som JP Morgan Chase ser potentiale i kryptovalutaer for sænkelse af transaktionsomkostninger for at gøre betalingsbehandling mere effektiv.

 

Eftersom kryptovalutaer imidlertid er visuelle og ikke har et centralt repository, kan en digital kryptovaluta balance blive slettet ved et computersammenbrud, hvis en sikkerhedskopieringskopi af beholdningerne ikke forefindes. Eftersom priser er baserede på levering og krav, kan den kurs til hvilken kryptovaluta bliver vekslet til en anden valuta variere i vid udstrækning.

Kryptovalutaer er ikke immune over for trusler om hacking. I Bitcoins korte historie har selskabet været udsat for over 40 tyverier indbefattet nogle få, som overskred 1 million dollars i værdi.

 

Mange betragter stadigvæk kryptovaluta, som et håb om at en valuta, der bevarer værdi, kan eksistere, være lettere transportabel end hårdt metal og være uden for indflydelse fra centralbanker og regeringer. Kritikere af kryptovaluta ser valuta som Bitcoin som blot endnu et spekulativ aktiv, hvis værdi blot er et udtryk for markedets mani og irrationelle investeringer foretaget af småinvestorer uden dybere genskab til det de køber.Valutatyper
Euro - Dollars - Pund - Kroner

Specifikke valutaer
EUR - USD - GBP - SEK - NOK - CHF - CAD - JPY - AUD - NZD - LTL - PLN - CZK - HUF - HKD - SGD - ZAR - BGN - RON - TRY - KRW - HRK - RUB - THB - MYR - PHP - IDR - CNY - BRL - MXN - INR

© Copyright 2017 - Vekselkurs.dk Om Vekselkurs.dk - Valutaomregner - Sitemap - Cookie- og privatlivspolitik -