Dagens valutakurser severet ganske enkelt!
På Vekselkurs.dk finder du altid aktuelle valutakurser og vekselkurser. Du kan printe dem i forskellige formater, eller gemme som Excel-regneark. Nu også med valutaomregner!
Forside -> Vekselkurs Nyheder -> Kan Bitcoins være fremtidens betalingsform?


Kan Bitcoins være fremtidens betalingsform?


Bitcoins er en virtuel form for valuta med valutaforkortelsen BTC eller XBT, som man kan betale med online. Det vil sige at det er en ny form for valuta, som ikke findes i fysisk form, som alle de andre valutaformer, vi kender. Bitcoins blev opfundet af Satoshi Nakamoto og offentliggjort i 2008. Bitcoinsystemet fungerer på den måde, at man kan indgå i transaktioner med hinanden uden at have et pengeinstitut eller en centralbank som mellemled. Bitcoins bliver skabt af computere ved hjælp af kryptografiske algoritmer, som også bruges til godkendelsen af de forskellige transaktioner med Bitcoins. Det betyder også at der ikke er nogle beskyttelsesregler i lovgivningen i forhold til Bitcoins i Europa, som der ellers er med andre valutaer. Når der skabes nye bitcoins, sker det i et netværk på internettet, som alle mennesker kan tilgå.

 

Skepsis omkring Bitcoins

Grunden til at Bitcoins endnu ikke bliver brugt som en ganske almindelig valuta af de fleste mennesker, er at der er en vis skepsis omkring Bitcoins som en reel valuta. Dette så man især lige da Bitcoins blev offentliggjort, hvor kursen var lav på grund af folks manglende interesse for den nye virtuelle valuta. I dag er kursen på Bitcoins steget en hel del fra 0,25 dollar i 2010 til hele 11.800 dollar i december 2017 for 1 bitcoin. Nogle mener dog stadig, at Bitcoins er ren spekulation, selvom kursen på den virtuelle valuta er steget markant siden 2008. Nogle danske bankdirektører er f.eks. af den overbevisning, at nye valutaer kommer og går, og man derfor ikke bør investere i det. Derudover lyder kritikken på, at Bitcoins ikke er underlagt regulering og beskyttelsesregler i lovgivningen, da der derved ikke er nok kontrol over valutaen. Bitcoins bliver desuden sammenlignet med ’tulipanboblen’ i 1630’erne i Holland, som handlede om at priserne på tulipanløg pludselig steg markant og til sidst faldt sammen, og derved skabte en økonomisk krise i Holland. Som modsvar til bankdirektørernes kritik af den virtuelle valuta, Bitcoin, mener fortalerne for det, at bankerne generelt er kritiske over for den nye valuta, da den kan forårsage en dårligere forretning for bankerne, hvis Bitcoins bliver anvendt af flere mennesker og virksomheder.

 

Hvad skal der til, for at folk vil bruge Bitcoins?

De fleste ting man investerer i, i form af aktier, vil altid være risikable, hvis man ikke er bekendt med, hvordan det fungerer. Selvom man er bekendt med aktier og holder øje med det hver dag, kan man stadig risikere uventede og uønskede ændringer, hvor man kan miste en hel del penge. Det samme gælder for risikoen ved at investere i Bitcoins som betalingsmiddel. Det er stadig et nyt fænomen, som ikke alle forstår eller har tiltro til, hvilket gør at der opstår en vis usikkerhed i, om man bør investere i det eller ej. Bitcoins er i dag mange penge værd, men dette er ikke ensbetydende med, at det fortsætter sådan. Spørgsmålet er derfor hvad der skal til, for at folk har mod på at begynde at investere i og bruge Bitcoins. Det mest essentielle er at være sikker på, at man har råd til at tabe penge på det, hvis man vælger at investere i denne form for valuta og den pludselig falder i kurs. Hvis interessen er stor nok, kan man vælge at låne penge på Lånepenger24.no til at købe Bitcoins, hvis man ikke selv har pengene til det i første omgang. Derudover ville troværdigheden af Bitcoins måske øges, hvis store, anerkendte virksomheder, som Amazon og Apple begyndte at modtage Bitcoins som betalingsmiddel.

 

Hvad er fordelene ved Bitcoins?

Fordelene ved at en virksomhed modtager Bitcoins som betalingsmiddel, er at der ikke er nogen risiko for virksomheden, da virksomheden kan vælge, om de vil modtage kontanter via bankoverførsel eller Bitcoins. Derudover er der ikke nogen stor organisation, der står bag Bitcoins og kontrollerer det, som f.eks. NETS gør med Dankort. Det betyder derfor, at det går meget hurtigere med overførslen af Bitcoins end det gør med andre valutaformer. Derudover er betalingsgebyrerne på Bitcoins meget små, nemlig 1% af hele beløbet, når en Bitcoin gateway benyttes. På baggrund af Bitcoins store popularitet i medierne, vil det også kunne blive fordelagtigt for en virksomhed at begynde at modtage Bitcoins, da dette hurtigt vil kunne få omtale i medierne og derved gøre virksomheden mere synlig. Derudover vil virksomheder, der bruger Bitcoins, kunne opleve at få en større målgruppe. Det skyldes at tidligere Bitcoin adapters har en stor mængde Bitcoins, og derfor gerne vil købe produkter med Bitcoins.Valutatyper
Euro - Dollars - Pund - Kroner

Specifikke valutaer
EUR - USD - GBP - SEK - NOK - CHF - CAD - JPY - AUD - NZD - LTL - PLN - CZK - HUF - HKD - SGD - ZAR - BGN - RON - TRY - KRW - HRK - RUB - THB - MYR - PHP - IDR - CNY - BRL - MXN - INR

© Copyright 2017 - Vekselkurs.dk Om Vekselkurs.dk - Valutaomregner - Sitemap - Cookie- og privatlivspolitik -