Dagens valutakurser severet ganske enkelt!
På Vekselkurs.dk finder du altid aktuelle valutakurser og vekselkurser. Du kan printe dem i forskellige formater, eller gemme som Excel-regneark. Nu også med valutaomregner!
Forside -> Vekselkurs Nyheder -> Alt du skal vide om kreditværdighed


Alt du skal vide om kreditværdighed


Valuta- og vekselkurser bølger op og ned.  Kroner, franc, pund, dollars eller euro. De forskellige valutaer kendetegner hver deres geografiske område, og er forskellige systemer af penge, aktiver, der bruges til handel mellem diverse aktører på forskellige markeder. Selvom virksomhederne i forskellige geografiske områder betaler med hver deres valuta, så er der en ting, alle lande forstår. Det er kreditværdigheden.

Kreditværdigheden defineres ved at være en persons-, en virksomheds-, eller et lands forventede evne til at kunne tilbagebetale lån. Kreditværdigheden er med andre ord en bedømmelse af en økonomi, herunder hvor godt du, en virksomhed eller et land klarer dig/sig. Jo bedre en økonom og jo højere tilbagebetalingsevne, jo højere en kreditværdighed har man altså også.

 

Dette bedømmes din kreditværdighed ud fra
Hvorfor er en høj kreditværdighed vigtig spørger du måske dig selv.
Man SKAL have sin økonomi i orden, hvis man ønsker at låne penge. En bedre økonomi betyder nemlig et billigere lån. Når man tænker på en god økonomi, tænker man ofte på en høj indkomst. Men en høj indkomst er ikke det eneste, som kendetegner en god økonomi.
En god økonomi er også defineret ud fra, om man betaler sine regninger til tiden, om eventuelle lån er tilbagebetalte, og sidst men ikke mindst, om man er fri af betalingsanmærkninger. Er denne del af økonomien ikke velfungerende, så spejles dette i kreditværdigheden. En bank vil eksempelvis tænke, at risikoen er større for, at man misligholder den fremtidige kredit, hvis man tidligere har vist tegn på, at man ikke har haft helt styr på økonomien.

Faktorer der også er afgørende for ens kreditværdighed er bl.a. ens indkomst og udgifter (husleje, mad og andre nødvendighedsvarer m.m.), ens livssituation (har personen haft stabile jobs? Er personens børn flyttet hjemmefra?) og slutteligt ens tilbagebetalings- og lånehistorik (har personen sløset med de lånte penge? Har personen modtaget betalingsanmærkning?)


Karakterer
Ens kreditværdig vurderes med karakterer, hvor AAA har den højeste kreditværdighed. For at opnå denne værdighed, så skal en virksomhed have en virkelig god evne for at imødekomme aktuelle betalingsforpligtelser.
Karakteren A vidner om en virksomhed med tilstrækkelige evner inden for dette felt, mens virksomheder med kreditten B er en kreditrisko, mens C direkte frarådes. Karaktererne NY og IR vidner om nye virksomheder og virksomheder, hvor ratingen ikke er fastsat.

 

Sådan kan din kreditværdighed forbedres
Der er flere ting, man selv kan gøre for at forbedre ens kreditværdighed.

Har du unødig gæld? Indfri den! Hvis du har mange kreditkort, som ikke er i brug, er det en god ide, at skille sig af med dem, da de optræder i ens kreditrapport.

Ved større gæld kan det faktisk af og til være en positiv indvirkning på kreditværdigheden. Større gæld kan nemlig vise, at man tidligere har kunne bevise, at man er i stand til at betale afdrag til tiden. Der er altså en anden långiver som på forhånd har dømt dig til at være en ansvarsfuld og kreditværdig person.

 

En fast bolig kan betyde højere kreditværdighed. Dette grundet at banker og kreditselskaber elsker stabile livssituationer. De ser det som, at din tilbagebetalingsevne er god.

 

Kan du øge din månedlige indkomst, vil det kunne give dig en hjælpende hånd. Selvom høj indkomst ikke betyder alt, så hjælper det altså i kreditvurderingen. En højere indkomst vil kunne sikre dig bedre chancer for at låne penge.

 

Det vigtigste er, at man betaler til tiden! Dette er det bedste råd, når det kommer til forbedring af kreditværdigheden og økonomien generelt. Betaler du alle regninger til tiden, så får du i hvert fald ikke klager, der kan skade din kreditværdighed. Er du dårlig til at huske, så kan du altid bruge en betalingsservice. Med en betalingsservice kan du få betalt dine regninger automatisk. Så skal du ikke gå og holde øje med de forskellige udløbsdatoer, og så slipper du desuden for rykkere.Valutatyper
Euro - Dollars - Pund - Kroner

Specifikke valutaer
EUR - USD - GBP - SEK - NOK - CHF - CAD - JPY - AUD - NZD - LTL - PLN - CZK - HUF - HKD - SGD - ZAR - BGN - RON - TRY - KRW - HRK - RUB - THB - MYR - PHP - IDR - CNY - BRL - MXN - INR

© Copyright 2017 - Vekselkurs.dk Om Vekselkurs.dk - Valutaomregner - Sitemap - Cookie- og privatlivspolitik -