Dagens valutakurser severet ganske enkelt!
På Vekselkurs.dk finder du altid aktuelle valutakurser og vekselkurser. Du kan printe dem i forskellige formater, eller gemme som Excel-regneark. Nu også med valutaomregner!
Forside -> Vekselkurs Nyheder -> Gør din økonomi mere overskuelig


Gør din økonomi mere overskuelig


Det kan både være dyrt og uoverskueligt, at have gældsposter og rentegebyr flere steder end ét. Derfor har du måske gået med tankerne om at samle din gæld ét sted til ét samlet lån. Hvilket bestemt ikke er en dårlig idé. Du slipper for besværet med at skulle at håndtere flere kreditorer på én gang og i sidste ende kan du spare dine låneudbydere for mange unødige renteomkostninger.

 

Saml dine lån ét sted

Selvom det aldrig er godt at have gæld, er det noget de fleste af os har oplevet. Enten ved at låne penge til et hus eller en bil, da det er de færreste, der har de penge de kræver for at kunne købe et hus eller en bil. Hvilket er helt normalt. Det problematiske opstår, hvis du har foretaget flere forskellige lån og renterne i sidste ende bliver for høje på hvert enkelt lån. I sådanne tilfælde kan det være en fordel, at samle al gæld og sørge for, der kun er én rente at forholde sig til. Dette kan være hvis du for eksempel har købt møbler og andre forbrugsgoder på afbetaling. Her betaler du som regel høje renter.

 

Overvej dine muligheder

Inden du tager et samlelån, bør du undersøge om det kan betale sig. Altså om renten rent faktisk bliver lavere. Hvis det ikke er tilfældet er der ingen grund til at tage et samlelån. For at undersøge dette kan du med fordel forhøre dig hos forskellige låneudbydere, før du tager en beslutning. Der er nemlig nogle ting du skal være opmærksom på. Noget af det vigtigste er, at du er opmærksom på omkostningerne ved de enkelte lån. Derfor bør du holde øje med ÅOP som viser dig hvad det koster at låne penge. Noget andet du bør holde øje med er hvilke øvrige vilkår, der er ved lånet. Dette er for eksempel fleksibilitet i forhold til løbetid og ydelse.

 

Få overblik og undgå klatgæld

Det bedste du kan gøre efter du har fået samlet din gæld og fået lavet en afdragsordning der passer til din pengesituation, er at lave et budget. Herved kan du få et overblik over hvad ud har råd til og hvad du skal spare op til. De små gældsbeløb kan ofte undgås eller tages i opløbet, hvis du venter med at købe til du har råd. Dette kan selvfølgelig ikke altid efterleves, da du en gang i mellem støder ind i tilbud eller muligheder, du ikke kan sige nej til. Dette er dog som oftest mest i forhold til større ting som bil- eller huskøb. Hvilket nok også skal overvejes lidt grundigere og er dyrere end en computer eller en fladskræm, som nok nærmere er skyld i dine små gældsbeløb.  Ved hjælp af et budget kan du skabe overblik, hvilket egentlig også er meningen med et samlelån. Det skaber overblik, at have samlet dine lån ét sted. På den måde glemmer du ikke at tilbagebetale nogen og du skal kun holde styr på én rente. Så hvis renten ikke stiger og du ikke ender ud med at skulle betale flere penge ved at samle lånene, kan et samlelån måske være noget for dig.Valutatyper
Euro - Dollars - Pund - Kroner

Specifikke valutaer
EUR - USD - GBP - SEK - NOK - CHF - CAD - JPY - AUD - NZD - LTL - PLN - CZK - HUF - HKD - SGD - ZAR - BGN - RON - TRY - KRW - HRK - RUB - THB - MYR - PHP - IDR - CNY - BRL - MXN - INR

© Copyright 2017 - Vekselkurs.dk Om Vekselkurs.dk - Valutaomregner - Sitemap - Cookie- og privatlivspolitik -