Dagens valutakurser severet ganske enkelt!
På Vekselkurs.dk finder du altid aktuelle valutakurser og vekselkurser. Du kan printe dem i forskellige formater, eller gemme som Excel-regneark. Nu også med valutaomregner!
Forside -> Vekselkurs Nyheder -> Hvad er et billån?


Hvad er et billån?


Et billån er naturligvis et lån, du optager for at finansiere købet af en ny bil. Men hvad skal man være opmærksom på i forbindelse med optagelse af et billån? Det kigger vi nærmere på her.

 

Et lån med pant i din bil

Når du skal købe ny bil, vil det som regel være nødvendigt at optage et billån. Med denne type lån pantsætter du din bil som sikkerhed for långiveren. Det vil sige, at der bliver oprettet enten et ejerpantebrev eller et ejendomsforhold på din bil. Misligholder du din låneaftale, har långiveren således ret til at tvinge dig til at sælge bilen for at dække den resterende gæld. Det er i princippet det samme, som når man optager et boliglån, hvor man pantsætter den faste ejendom. Det giver långiveren en sikkerhed, da pengeinstituttet dermed er mere eller mindre sikre på at få deres penge tilbage. Eller i det mindste at få de penge, som en eventuel tvangsauktion måtte indbringe.

 

Skal man altid lægge en udbetaling?

Som regel skal man lægge en vis sum penge i udbetaling for at få lov til at optage et lån. Det gælder som regel også, når der er tale om billån. Det er imidlertid muligt at komme uden om udbetalingen og finansiere hele bilkøbet ved hjælp af lån, hvis man eksempelvis tager lånet i banken. Optager du derimod dit billån hos din autoforhandler, vil du skulle lægge en udbetaling på 20 % af salgsprisen. I Norge benytter mange sig af forbrukslån da det er en nem og hurtig måde at skaffe sig til udbetalingen.

 

Sådan finder du det billigste billån

Der er mange forskellige måder at finansiere et bilkøb på, og du vil naturligvis gerne gøre det billigst muligt. Derfor gør du klogt i at sammenligne forskellige lånemuligheder, før du optager et billån. Det kan du eksempelvis gøre på forskellige sammenligningssider. Når du sammenligner forskellige billån, skal de naturligvis have de samme vilkår, før du kan få et reelt indtryk af, hvad der er det billigste lån. Har lånene den samme løbetid, den samme størrelse og den samme udbetaling, vil det billigste lån være det lån med den laveste ÅOP. Dette tal dækker over de årlige omkostninger i procent, og tallet fortæller dig, hvad lånet reelt set koster.

 

Omkostninger i forbindelse med et billån

Det er de færreste af os, der har penge til at købe en ny bil. Derfor vil man som regel også være nødt til at optage et billån, hvis man gerne vil købe en ny bil. Som regel kan man ikke komme uden om, at det koster penge at låne penge. Det gælder også, når der er tale om et billån. Der er derfor nogle forskellige omkostninger, du skal medregne, hvis du skal stille din bil som sikkerhed – eksempelvis skal du betale en tinglysningsafgift. Derudover vil der stort set altid være nogle forskellige gebyrer på et billån. Det kan være oprettelsesgebyrer eller administrationsgebyrer. Dem skal du sørge for at kigge på, når du vælger et billån, for det er disse gebyrer, der typisk får lånet til at løbe op.Valutatyper
Euro - Dollars - Pund - Kroner

Specifikke valutaer
EUR - USD - GBP - SEK - NOK - CHF - CAD - JPY - AUD - NZD - LTL - PLN - CZK - HUF - HKD - SGD - ZAR - BGN - RON - TRY - KRW - HRK - RUB - THB - MYR - PHP - IDR - CNY - BRL - MXN - INR

© Copyright 2017 - Vekselkurs.dk Om Vekselkurs.dk - Valutaomregner - Sitemap - Cookie- og privatlivspolitik -