Dagens valutakurser severet ganske enkelt!
På Vekselkurs.dk finder du altid aktuelle valutakurser og vekselkurser. Du kan printe dem i forskellige formater, eller gemme som Excel-regneark. Nu også med valutaomregner!
Forside -> Vekselkurs Nyheder -> Tag kontrol over din økonomi


Tag kontrol over din økonomi


I Danmark er der gudskelov få personer, som er rigtigt fattige. Vores velfærdssystem er heldigvis skruet så godt sammen, at staten kan hjælpe folk, som bliver syge eller af anden årsag får problemer med at tjene penge. Alligevel er der mange, som kan gå og føle, at de har problemer med økonomien. Der er ikke altid råd til ferier og hygge. Gælden bliver ikke betalt. Og telefoner bliver købt på afbetaling eller gennem kviklån. Al sammen en rigtig skidt kombination, som kan være til stor gene for de fleste, både psykisk og fysisk. 

 

Udover en forringet livskvalitet i forhold til manglende ferier, hygge osv. så er dårlig økonomi rod til mange psykiske problemer. Det kan være mentalt belastende at kæmpe for at få økonomien til at hænge sammen. Herunder er listet tre gode råd, som forhåbentlig kan hjælpe dig med at få kontrollen tilbage. Selvom man stadig ikke har råd til alverden, så hjælper det at have overblik over indtægter, udgifter og gæld.

 

Vælg et job, hvor lønnen matcher din indsats

Første skridt handler om dine indtægter. Det er afgørende at have en indtægt og gerne gennem et job, hvor du har mulighed for selv at påvirke din løn ved at arbejde flere timer eller hårdere. Eksempelvis kan du få et sælger job, hvor du høj grad bliver betalt for dit hårde arbejde. Det kræver ikke den store erfaring, ofte kan et enkelt salgskursus være nok, så længe du har den rigtige personlighed.

 

Hvis salgsbranchen ikke er for dig, kan du også finde et job, hvor du har mulighed for at arbejde meget og ikke være begrænset til 37 timer om ugen.

 

Sæt dine penge i aktiver.

En ting er at tjene mange penge, men det er sjældent din løn, som afgør, hvorvidt du er rig eller fattig. Det handler i høj grad om, hvordan du bruger de penge du tjener. Dine udgifter skal altså tilpasses til dine indtægter. Kort og godt betyder det, at du ikke skal bruge flere penge, end du tjener.

En konkret måde, hvorpå du kan gøre dette er ved at sætte dine penge i aktiver. I stedet for at bruge mange penge på tøj, bil, møbler, altså ting som mister værdi, så brug pengene på aktiver, altså ting som stiger i værdi, eller på anden vis tjener mere til dig, end de koster.

Dette kan være aktier, ejendomme, valuta, jord, luksusurer, kunst - ja alt muligt. Det kræver dog ofte at du har råd til først at tjene pengene hjem senere, og at du har en smule forstand på det du investerer i, så du ikke mister dine penge.

 

Lav et budget

Hvis du ikke føler, at du har økonomi til at investere endnu, så kan en mindre omfattende løsning være at lave et budget. Alle kan, og bør, lave et budget over deres økonomi, så de hvad de har råd til. Tag udgangspunkt i dine indtægter og udgifter, og dan et overblik over, hvor dine penge kommer fra og forsvinder hen. Udover at et budget sikrer, at du ikke bruger flere penge, end du har, så kan et budget også være lidt af en øjenåbner. Pludselig opdager man, hvor mange penge der forsvinder hver måned på ligegyldige ting som tøj, fastfood, byture og lign.

 

At få kontrol over sin økonomi er ikke der noget, der sker over natten. Det er en længere proces, som kræver vedholdenhed og tålmodighed. Men ofte er det små ændringer, som faktisk kan gøre den store forskel.Valutatyper
Euro - Dollars - Pund - Kroner

Specifikke valutaer
EUR - USD - GBP - SEK - NOK - CHF - CAD - JPY - AUD - NZD - LTL - PLN - CZK - HUF - HKD - SGD - ZAR - BGN - RON - TRY - KRW - HRK - RUB - THB - MYR - PHP - IDR - CNY - BRL - MXN - INR

© Copyright 2017 - Vekselkurs.dk Om Vekselkurs.dk - Valutaomregner - Sitemap - Cookie- og privatlivspolitik -