Dagens valutakurser severet ganske enkelt!
På Vekselkurs.dk finder du altid aktuelle valutakurser og vekselkurser. Du kan printe dem i forskellige formater, eller gemme som Excel-regneark. Nu også med valutaomregner!
Forside -> Vekselkurs Nyheder -> En guide til investering i kryptovaluta


En guide til investering i kryptovaluta


Kryptovaluta er en spændende størrelse, som er omgivet af en del mystik. Det er noget, der tiltrækker mange, og siden lanceringen i 2008 er der ivrigt blevet minet¸ købt, solgt og spekuleret i kryptovaluta. I løbet af denne artikel vil vi komme godt omkring det fascinerende og mystiske fænomen kryptovaluta, og hvordan du kommer i gang med at investere i det. Det kan være, du allerede er en haj til investeringer og har helt styr på det, men det kan også være, at du først for nyligt er begyndt at overveje at investere, og at du derfor bare er nysgerrig på, hvad hele hypen omkring kryptovaluta er. Uanset dit udgangspunkt og ståsted så får du her en lille guide til, hvordan du kommer i gang med at investere i kryptovaluta.

 

Kryptovaluta – hvad er det nu lige?

 

Er du også en smule i tvivl om, hvad kryptovaluta i grunden er? Så er du ikke den eneste. Kort sagt så er kryptovaluta en papirløs og digital valuta, der eksisterer uden om de finansielle institutioner og banker. Det er derfor en valuta, som er fri for gebyrer og udefrakommende indblanding, og som er helt og aldeles styret af offentligheden – det er også én af grundene til dens popularitet. Det hele startede i 2008, da kryptovalutaen Bitcoin - ret uventet - dukkede op på markedet. Bitcoin blev lanceret af en person eller en gruppe, der kalder sig selv Satoshi Nakamoto, men hvem eller hvad, Satoshi Nakamoto er, vides dog stadig ikke her 11 år senere. Der har været mange spekulationer og gode gæt i årenes løb, men bitcoins ophavs rigtige identitet forbliver et mysterium. Bitcoin er stadig en af de mest populære kryptovalutaer, selvom der i årenes løb er dukket en hel del flere digitale valutaer op på nettet, heriblandt Eretherum, Litecoin, og PPcoin. Kryptovaluter er meget populære, og der bliver spekuleret i, om Bitcoin kan være fremtidens betalingsmiddel.

 

Køb og salg af bitcoins foregår mellem privatpersoner og dermed uden for banker og andre finansielle institutioner. Alle salg og køb af bitcoins noteres i bitcoins blockchain. Da Satoshi Nakamoto lancerede Bitcoins, blev det afsløret, at der kun er 21 millioner tilgængelige bitcoins, der kan mines – hverken mere eller mindre, og det er derfor vigtigt, at der bliver holdt styr på alle transaktioner af bitcoins.

 

Nu tænker du måske, hvad du i virkeligheden kan bruge disse digitale valutaer til – har de overhovedet nogen værdi? Svaret er ja, men ikke i så stor stil, som det måske kunne ønsket. For lige nu er mulighederne for at bruge kryptovaluta som for eksempel bitcoins til at betale for varer og servicer på nettet ret begrænset, men det kommer måske til at ændre sig i fremtiden. Mulighederne for at betale på nettet er mange, og du kan betale med alt lige fra eksempelvis kreditkort, Skrill, Neteller, PayPal, og de fleste hjemmesider har mere end én betalingsmulighed. Derfor varer det måske ikke længe, før kryptovaluta bliver tilføjet som en ekstra mulighed. Det ville ikke være mærkeligt at forestille sig, at du i den nærmeste fremtid vil være i stand til at betale med kryptovaluta, når du for eksempel handler på Amazon, eller bruger dine bitcoins til at indsætte penge på spilleplatforme, som altid er forløbere, når det kommer til onlinebetalingsmuligheder, eller måske endda når du skal betale for leveringen fra Just Eat – og det bringer os til det næste emne. For hvad står fremtiden egentligt til at bringe for kryptovaluta? Det skal vi se lidt nærmere på i det næste afsnit.

 

Fremtiden for kryptovaluta og hvordan du investerer   

 

Når man taler om om fremtiden for bitcoin og kryptovaluta generelt, så er det ikke altid helt lige til at finde ud af, hvordan den ser ud. Nogle eksperter mener, at det kun kommer til at gå fremad, og at det ikke vil gå længe før bitcoin bliver accepteret verden over som en gangbar valuta, mens andre frygter, at det stadig bare er en boble, som snart vil sprænges. Meget tyder dog på, at bitcoin, og alle de andre former for kryptovaluta er kommet for at blive. Det er en valuta, som ikke er ejet og kontrolleret af stater eller banker, og det tiltaler mange på trods af svingende og til tider uforudsigelige priser.

 

Nu, hvor du har hørt lidt om kryptovaluta, overvejer du måske at begynde at investere i det, men hvor starter man lige? Det første, du skal vide er, at kryptovaluta er meget lig aktier, og værdien fastsættes af udbud og efterspørgsel. Det er generelt en god idé at starte med at investere i en stor kryptovaluta som for eksempel Bitcoin. Du skal starte med at finde en platform, hvorfra du kan handle. Der er en række platforme, og blandt andet eToro kan anbefales. Derefter skal du beslutte dig for, hvilken valuta, du vil købe, og hvor mange du vil have. Når du har købt, skal du gemme dine kryptovaluta et sikkert sted. Det kan for eksempel være i din wallet. Køber du hos eToro, kan du med fordel downloade deres wallet. Så har du købt kryptovaluta, og du har nu en række muligheder. Du kan bruge dem til at handle med, du kan sælge til en anden, eller du kan lade dem stå og vente på, at de stiger i værdi.

 

Det var en kort guide til investering i kryptovaluta. Hvis du vil læse mere, kan denne artikel anbefales.Valutatyper
Euro - Dollars - Pund - Kroner

Specifikke valutaer
EUR - USD - GBP - SEK - NOK - CHF - CAD - JPY - AUD - NZD - LTL - PLN - CZK - HUF - HKD - SGD - ZAR - BGN - RON - TRY - KRW - HRK - RUB - THB - MYR - PHP - IDR - CNY - BRL - MXN - INR

© Copyright 2017 - Vekselkurs.dk Om Vekselkurs.dk - Valutaomregner - Sitemap - Cookie- og privatlivspolitik -