Dagens valutakurser severet ganske enkelt!
På Vekselkurs.dk finder du altid aktuelle valutakurser og vekselkurser. Du kan printe dem i forskellige formater, eller gemme som Excel-regneark. Nu også med valutaomregner!
Forside -> Vekselkurs Nyheder -> Udenlandsk arbejdskraft påvirker løn og beskæftigelse i Danmark positivt


Udenlandsk arbejdskraft påvirker løn og beskæftigelse i Danmark positivt


Er du en af de virksomheder, som har udenlandsk arbejdskraft, er der gode nyheder. Så er du formentlig en virksomhed, som har højere vækstrater og udbetaler højere lønninger til dine medarbejdere. Dog skal du være skarp til lønadministration og andre aspekter, så du er sikker på at følge den danske lovgivning. 

Når du ansætter arbejdskraft fra udlandet, følger der nemlig en masse regler og krav med. Det er vigtigt, at de overholdes, da du ellers kan risikere en større bøde. Danmarks nuværende regering ønsker blandt andet at gøre det lettere for virksomheder at få kvalificeret, udenlandsk arbejdskraft. Forudsætningen er, at arbejdsgiveren lever op til danske ansættelsesvilkår. Og kan tage ansvar for uddannelse og oplæring af udenlandske lærlinge og elever. 

 

Derfor skal din virksomhed overveje udenlandsk arbejdskraft

Som du måske allerede har fået en fornemmelse af, er der flere fordele ved at ansætte udenlandsk arbejdskraft. Først og fremmest er det en god forretning for det danske samfund. Fra 2008 til 2019 har beløbsordningen styrket de offentlige finanser med 8,5 milliarder. Derfor er der god grund til, at regeringen ønsker at sætte fokus på udenlandsk arbejdskraft. Og at den skal være kvalificeret.

Men den udenlandske arbejdskraft er også en fordel for dig som virksomhed. Og den enkelte medarbejder kan også mærke en gevinst. Virksomheder, som ansætter udenlandske medarbejdere fra tredjelande, har en større vækst i beskæftigelsen. Denne arbejdskraft er indvandret gennem en erhvervsordning, Et tredjeland er et land, som står uden for et internationalt samarbejde.

Derudover stiger din omsætning i virksomheden, hvis du har udenlandsk arbejdskraft. Det skyldes, at du har medarbejdere, der har kvalifikationer, som ellers er svære at finde på det danske marked. Hvis du vælger at bruge din fordel korrekt, vil du have en stor konkurrencefordel.

Når du ansætter personer fra tredjelande, er der særlige regler. Det gælder blandt andet, at der skal søges om arbejdstilladelse efter udlændingelovens bestemmelser.

Bedre lønninger til den enkelte medarbejder

 

Som nævnt har udenlandsk arbejdskraft også betydning for den enkelte lønmodtager. Lønnen stiger i virksomheden, som vælger at ansætte medarbejdere fra udlandet. Ifølge udlændingeloven skal medarbejdere fra tredjelande have løn og ansættelsesvilkår, som er tilsvarende danske medarbejderes vilkår. 

I gennemsnit er lønnen for to år steget 14 procent mere i virksomheder, der har udenlandske medarbejdere ansat. Det skyldes blandt andet, at virksomheden ansætter de udenlandske medarbejdere, fordi den mangler arbejdskraft. Eller fordi man mangler arbejdskraft, der har særlige kompetencer. Og det er som nævnt ofte muligt at finde i andre lande.

Idet virksomheden reelt mangler den specielle arbejdskraft, bliver medarbejdere ikke ansat på grund af lavere lønkrav. De bliver ansat, fordi det er nødvendigt. Men derfor skal du huske at have styr på din lønadministration. Hvis du synes, der er mange aspekter forbundet med at lave løn og særligt til anden arbejdskraft, kan du få hjælp udefra. Du kan for eksempel uddelegere din lønadministration til personer, der har det som deres ekspertise.

 

 Valutatyper
Euro - Dollars - Pund - Kroner

Specifikke valutaer
EUR - USD - GBP - SEK - NOK - CHF - CAD - JPY - AUD - NZD - LTL - PLN - CZK - HUF - HKD - SGD - ZAR - BGN - RON - TRY - KRW - HRK - RUB - THB - MYR - PHP - IDR - CNY - BRL - MXN - INR

© Copyright 2017 - Vekselkurs.dk Om Vekselkurs.dk - Valutaomregner - Sitemap - Cookie- og privatlivspolitik -