Dagens valutakurser severet ganske enkelt!
På Vekselkurs.dk finder du altid aktuelle valutakurser og vekselkurser. Du kan printe dem i forskellige formater, eller gemme som Excel-regneark. Nu også med valutaomregner!
Forside -> Vekselkurs Nyheder -> Hvordan påvirker valutakurserne prisen på olie?


Hvordan påvirker valutakurserne prisen på olie?


Har du svært ved at blive klog på, hvordan valutakurserne påvirker prisen på fyringsolie og dermed almindelig råolie? Vi giver dig svar på dette og viser samtidig, hvor store udsving i prisen på olien der er fra dag til dag. Vær særlig opmærksom på forskellen mellem fyringsolie og råolie.

 

Fyringsolie svinger dagligt i pris. Det hænger i høj grad sammen med de vejrmæssige forhold – er vejret godt og varmt vil færre varme op i deres bolig ved hjælp af fyringsolie. Er vejret derimod koldt, vil flere varme op og bruge mere fyringsolie, end de normalt ville bruge. Disse udsving i efterspørgslen og det daglige forbrug får den generelle pris på fyringsolie til at svinge.

 

Ud over at den generelle efterspørgsel på fyringsolie tager til og aftager alt efter behov, er der også en del andre faktorer, der afgør dagsprisen på fyringsolie.

 

Det kan være skiftende valutakurser, indenrigs- og udenrigspolitiske forhold og den generelle konkurrence mellem leverandørerne af fyringsolie. Alle disse faktorer har betydning for prisen på fyringsolie.

 

Valutakurserne kan således påvirkes af politiske forhold og tiltag, for eksempel pålægning af afgifter på fyringsolie eller andre stoffer i fyringsolien, som dermed får folk til at sænke forbruget af fyringsolie.

 

Den internationale råolie handles i amerikanske dollars, og prisen på råolien stiger og aftager stort set hvert sekund. Valutakurserne ændrer sig også hver dag, men dog ikke lige så hurtigt som oliepriserne. Det betyder, at når de danske forhandlere skal købe fyringsolien ind for danske kroner, betaler de med amerikanske dollars.

 

Står den danske krone stærkere over for den amerikanske dollar, end sidste gang de forhandlede, så vil de få en billigere pris, hvis altså den generelle pris på råolie ikke er steget. Står den amerikanske dollar stærkere over for den danske krone, vil det blive dyrere for de danske forhandlere. Det vil få prisen på fyringsolie til at stige.

 

Alle disse variable forhold kan gøre det vanskeligt at forudsige, hvor prisen på fyringsolie er på vej hen i fremtiden. Det bedste, du kan gøre, er at:

  • følge med i udviklingen, når det gælder politiske forhold – både inden- og udenrigspolitiske forhold.
  • følge med i priserne på råolie.
  • følge valutakursen på amerikanske dollars.

 

Har du indblik i disse forskellige forhold, har du en god viden om, hvorhen prisen på fyringsolie går. Det skal dog siges, at det er hyperkomplekse processer, der alle er påvirket af andre forhold – som for eksempel klimaforandringer og den generelle bevidsthed om miljøet hos befolkningen.

 

Hvis næsten ingen personer købte fyringsolie mere, fordi det havde en unødvendig og negativ miljøpåvirkning, ville prisen på fyringsolie stige markant, men det kan du først se efter et stykke tid eller ved dit næste køb af fyringsolie.

 

Skal du fremtidssikre dig selv med fyringsolie, burde du købe fyringsolie, der er energieffektivt og tilsat additiver, som nedsætter produktionen af sod.

 

Find din bedste leverandør af fyringsolie i dag, og gør din fyringsolie så bæredygtig og miljøvenlig som muligt. Fokuser især på de leverandører, der kan levere et godt og fleksibelt produkt og dermed gøre din kundeoplevelse så god som overhovedet muligt.

 Valutatyper
Euro - Dollars - Pund - Kroner

Specifikke valutaer
EUR - USD - GBP - SEK - NOK - CHF - CAD - JPY - AUD - NZD - LTL - PLN - CZK - HUF - HKD - SGD - ZAR - BGN - RON - TRY - KRW - HRK - RUB - THB - MYR - PHP - IDR - CNY - BRL - MXN - INR

© Copyright 2017 - Vekselkurs.dk Om Vekselkurs.dk - Valutaomregner - Sitemap - Cookie- og privatlivspolitik -