Dagens valutakurser severet ganske enkelt!
På Vekselkurs.dk finder du altid aktuelle valutakurser og vekselkurser. Du kan printe dem i forskellige formater, eller gemme som Excel-regneark. Nu også med valutaomregner!
Forside -> Vekselkurs Nyheder -> Realkreditlån ved køb af hus


Realkreditlån ved køb af hus


Hvis du gerne vil købe et hus og ikke har flere millioner på kontoen, så er det helt oplagt, at du tager et realkreditlån. Det er den billigste måde at tage et lån og købe dit hus, så det er i den grad anbefalelsesværdigt. Her bliver det gennemgået, hvad et realkreditlån er, og hvilken type af lånet, som du skal vælge.

 

Hvad er et realkreditlån?

Et realkreditlån er ikke, som du kender et lån i banken. Et realkreditlån er modsat lån i banken baseret på obligationer. Det betyder, at det er udbud og efterspørgsel, der i sidste ende vil komme til at afgøre, hvad renten er på dit lån. Desuden er der nogle stramme regler for, hvordan lånet kan betales tilbage.

Derfor kan renterne på et realkreditlån også svinge meget fra tid til anden. Af den grund skal du også overveje, hvornår du vælger at tage dit lån. Der kan være mange penge at spare, hvis du gør det på det rigtige tidspunkt. Der er bestemt ingen grund til at tage et lån med en høj rente, hvis der er udsigter til, at du om et halvt år kan tage lånet på billigere vis.

 

Typer af realkreditlån

Der findes godt og vel hundrede typer af forskellige realkreditlån. Men i sidste ende kan de kortes ned til to typer: fastforrentede lån og variabelt forrentede lån. Du kan dog også vælge privatlån til realkreditlån.

Stort set uanset hvilken lånetype du vælger, så kan det kan kombineres med afdragsfrihed op til 10 år. Dog går et realkreditlåns løbetid helt op til 30 år. 

Når du først har sat dig ind i de forskellige typer af lån, så skal du selvfølgelig overveje, hvad der er bedst for dig. Det ene er ikke endegyldigt bedre end det andet, derimod er det helt op til, hvilken økonomisk situation du er i.

Hvordan vælger du det rigtige realkreditlån?

Som nævnt er der selvfølgelig mange ting, du skal overveje, inden du vælger dit realkreditlån. Dog er det absolut vigtigste, at du tager lånet på oplyst grundlag, og at du er indforstået med dét, du skriver under på, og du ved, hvad du går ind til.

Det er meget forskelligt fra person til person, hvad der er det mest optimale lån. Uanset hvad, så er det altid en god ide, at du får en god rådgivning af en fagkyndig, som du stoler på. Du skal aldrig kaste dig hovedkulds ud i realkreditlån – og det gælder jo i bund og grund alle typer af lån.

Du skal have en god mavefornemmelse, når du tager et lån. Hvis du har den mindste smule tvivl, så stop op og bed om hjælp og vejledning. Du tager lånet for din egen skyld, og det er derfor helt essentielt, at du har det godt med det. Hvis du ikke føler dig sikker i din økonomi, så er det måske ikke tidspunktet for det store huskøb. Det kan altid komme på et andet tidspunkt, hvor der er mere overskud til det.Valutatyper
Euro - Dollars - Pund - Kroner

Specifikke valutaer
EUR - USD - GBP - SEK - NOK - CHF - CAD - JPY - AUD - NZD - LTL - PLN - CZK - HUF - HKD - SGD - ZAR - BGN - RON - TRY - KRW - HRK - RUB - THB - MYR - PHP - IDR - CNY - BRL - MXN - INR

© Copyright 2017 - Vekselkurs.dk Om Vekselkurs.dk - Valutaomregner - Sitemap - Cookie- og privatlivspolitik -