Dagens valutakurser severet ganske enkelt!
På Vekselkurs.dk finder du altid aktuelle valutakurser og vekselkurser. Du kan printe dem i forskellige formater, eller gemme som Excel-regneark. Nu også med valutaomregner!
Forside -> Vekselkurs Nyheder -> Hvordan udregner jeg kursen på dollars?


Hvordan udregner jeg kursen på dollars?


At udregne en kurs kan nogle gange være lidt af en udfordring. Matematikfærdighederne skal findes frem i hukommelsen, hvilket kan give problemer. Der kan være mange situationer, hvor det er nødvendigt at udregne en kurs. Skal du rejse til udlandet, hvor en anden valuta anvendes, er det særdeles fordelagtigt at kunne udregne kursen. Det kan også være, du spiller online med andre valutaer end den danske, hvor best bonus og gevinster udbetales i dollars. Uanset hvad er det klart en fordel at vide, hvordan du udregner kursen på dollars – og du kan her læse mere om, hvordan du netop gør dette.

 

Hvad er valuta og udregningsformlerne?

 

Valutaen af dollars er et øjebliksbillede af, hvor mange penge valutaen er værd set i forhold til en anden valuta. Som sagt kan det være en nødvendig viden ved rejser eller spil online. Hvordan den enkelte valuta fastsættes, er en kompliceret sag. Dog reguleres kurserne grundlæggende efter efterspørgsel og udbud samt den førte valutapolitik. At regne med valuta betyder, at du finder ud af, hvor mange penge af et lands penge du kan købe.

 

I skrivende stund svarer en amerikansk dollar til 6,76 danske kroner. Ønsker du at udregne, hvad prisen i danske kroner er for et beløb i amerikanske dollars, skal du bruge en formel. Denne formel lyder:

 

(Valutakurs / 100) * antal fremmed valuta = pris i danske kroner

Ønsker du i stedet at regne ud, hvor meget fremmed valuta du kan få for danske kroner, skal du bruge følgende formel:

(Beløb i danske kroner / valutakurs) / 100 = fremmed valuta.

 

Den nemme vej – anvend en valutaomregner

 

Selvom det er relativt simpelt at udregne kursen på dollars, findes der alligevel en nemmere metode. Du kan anvende en valutaomregner, som gør hele arbejdet for dig. Det eneste, du skal gøre, er at indtaste enten den danske værdi eller værdien i amerikanske dollars. Herefter vil en software udregne kursen for dig. Du kan enten anvende en valutaomregner online, eller du kan downloade en app på din telefon. Uanset hvad er dette en enorm nem måde at udregne det på.

 

Gebyrer er forbundet med valutaer

 

Når der tales om valutaer, er det vigtigt at være opmærksom på diverse gebyrer forbundet hermed. Skal du veksle fra én valuta til en anden i banken, opkræver de et gebyr for dette. Gebyret kan være relativt højt og afhænger af valuta samt bank. Derfor er det oftest billigst blot at betale med kreditkortet i udlandet og dermed ikke veksle fysiske penge i banken. Alligevel kan kortgebyrer være tillagt, hvilket du også skal være opmærksom på. Vælger du i stedet at hæve pengene direkte i en hæveautomat i udlandet, er der igen pålagt gebyrer. Disse gebyrer varierer fra bank til bank.

 

Der kan faktisk også være forskel på købs- og salgsprisen af en valuta. Skal du f.eks. købe amerikansk valuta for danske kroner, kan prisen være én pris. Når du så skal ”sælge” de amerikanske dollars igen og veksle til danske kroner, kan prisen være en anden. Derfor er det meget forskelligt, hvad gebyrerne og priserne er på valutaen og vekslingen deraf. Valutatyper
Euro - Dollars - Pund - Kroner

Specifikke valutaer
EUR - USD - GBP - SEK - NOK - CHF - CAD - JPY - AUD - NZD - LTL - PLN - CZK - HUF - HKD - SGD - ZAR - BGN - RON - TRY - KRW - HRK - RUB - THB - MYR - PHP - IDR - CNY - BRL - MXN - INR

© Copyright 2017 - Vekselkurs.dk Om Vekselkurs.dk - Valutaomregner - Sitemap - Cookie- og privatlivspolitik -