Dagens valutakurser severet ganske enkelt!
På Vekselkurs.dk finder du altid aktuelle valutakurser og vekselkurser. Du kan printe dem i forskellige formater, eller gemme som Excel-regneark. Nu også med valutaomregner!
Forside -> Vekselkurs Nyheder -> Sådan påvirker valutakurserne dig


Sådan påvirker valutakurserne dig


Valutakurser er ikke noget som den almindelige dansker tænker specielt meget over i hverdagen – det er typisk først noget man tænker på når man er ude at rejse. Dog kan en ændring i den danske krones vekselkurs have stor indflydelse på din hverdag. I det følgende kan du læse om nogle af de områder, hvor kursen på vores valuta har en særlig indflydelse.

 

Fødevarer

I Danmark produceres en del fødevarer inden for landets grænser. Men alligevel kommer mange af de fødevarer der ligger på varehylderne i supermarkederne fra udlandet. Og på specielt disse fødevarer, der kan der ske at komme større prisudsving på baggrund af styrken på den danske krone.

 

I tider hvor den danske krone er svag, der vil man opleve, at netop disse fødevarer bliver dyrere. Det skyldes, at de udenlandske virksomheder selvfølgelig vil have flest mulige penge for deres produkter. Men når den danske valuta er svag, så mister den købekraft i udlandet. Det vil sige at man som dansk virksomhed vil kunne få færre varer for pengene, og dermed vil priserne på udenlandske fødevare også stige i sådanne tider.

 

Lån

Når den danske krone er stærk, så stiger efterspørgslen efter danske obligationer også. Dette medfører lavere rentesatser på de selv samme lån. Derved bliver ting som huslån, billån osv. i teorien også billigere. Et af de områder hvor man har set dette i nyere tid er ved huslån. Her har man blandt andet i perioden lige efter finanskrisen i 2008 oplevet den ene rentefaldsrekord efter den andet.

 

Renterne på kortfristede lån fra den private sektor, herunder quicklån, bliver dog typisk ikke påvirket af en stærk valuta på samme måde som mange andre lån. I nogen grad vil de dog blive påvirket, da forbrugerne overvejer muligheder på kryds og tværs af både den almindelige banksektor og hos de mindre udlånsselskaber. Den interne konkurrence på markedet for de små lånefirmaer har dog større indvirkning på renterne end kronens styrke.

 

Investeringer

Med investeringer, så er valutakurserne som et tveægget sværd. I nogle tilfælde kan en ændring i valutaens styrke have positive effekter og i andre tilfælde vil det have en negativ effekt. Dette afhænger meget af hvad man har sine penge i.

 

Har man investeret alle sine penge i udenlandske aktier, og ens egen valuta falder relativt til andre, så vil resultatet heraf typisk være at værdipapirerne stiger prismæssigt i ens egen valuta.

 

Rejser

Vekselkursen siger i sig selv ikke meget om hvor meget du kan købe i udlandet. Her skal man nemlig også have købekraften in mente. Men hvis valutakursen er faldet eller steget meget, så har det typisk en del at sige når du rejser til udlandet.

 

Typisk vil man som forbruger kunne drage nytte af at rejse til et land med en svag valuta. Her vil man kunne opleve at man kan få meget mere for pengene end i Danmark. Så ved at udnytte det er det ikke umuligt at få over dobbelt så meget for pengene i udlandet end hvad man kan få i Danmark. Det er nok også derfor at mange danskere vælger at rejse til asiatiske lande. En del af de lande har nemlig ikke en stærk valuta.

 

 Valutatyper
Euro - Dollars - Pund - Kroner

Specifikke valutaer
EUR - USD - GBP - SEK - NOK - CHF - CAD - JPY - AUD - NZD - LTL - PLN - CZK - HUF - HKD - SGD - ZAR - BGN - RON - TRY - KRW - HRK - RUB - THB - MYR - PHP - IDR - CNY - BRL - MXN - INR

© Copyright 2017 - Vekselkurs.dk Om Vekselkurs.dk - Valutaomregner - Sitemap - Cookie- og privatlivspolitik -