Ting du skal vide hvis du overvejer at importere en bil fra udlandet

Drømmer du om at købe en spritny bil? Flere og flere køber i dag biler fra udlandet og importerer dem hjem til Danmark. Særligt import fra vores naboer i Tyskland er populært blandt danskere. Udvalget af biler er meget større, og der kan rent faktisk være nogle penge at spare, hvilket for mange er en stor bonus. Der er nemlig mange afgifter forbundet med et bilkøb, som man skal huske på, og det kan derfor være en idé at overveje at importere din næste bil fra udlandet. For hvem har ikke lyst til at spare lidt penge, hvis det er muligt?

Læs med og bliv lidt klogere på, hvilke væsentlige økonomiske ting, der er forbundet med et bilkøb i udlandet.

3 væsentlige ting du bør være opmærksom på

  • Husk registreringsafgiften. For at biler og andre motorkøretøjer kan blive registreret i motorregistreret (hvilket de fleste skal) skal man betale registreringsafgift, som er et engangsbeløb. Registreringsafgiften beregnes af skat og afhænger bl.a. af markedsværdien på bilen, du vælger at købe. Du kan foretage en vejledende beregning af den mulige registreringsafgift på SKATs hjemmeside.
  • Tjek op på vekselkursen. Vær opmærksom på, at der kan være udsving i vekselkursen alt afhængig, hvilken valuta købet foretages på. Hvis euroen eksempelvis pludseligt stiger mere end forventet, kan det betyde, at det måske ikke længere kan betale sig at købe bilen i Tyskland.
  • Det er vigtigt at indberegne hjemtransporten af bilen til Danmark. Der findes forskellige måder, hvorpå man kan gribe det an. Du kan få hjælp gennem en vognmand, der transporterer bilen hjem til dig, eller du kan selv transportere den hjem. Hvis du vælger selv at køre bilen til Danmark, er det vigtigt at du husker på nummerplader og forsikring af bilen. Du kan enten køre hjem på sælgers nummerplader (efter aftale med sælger), eksport plader eller prøveplader. Forsikringen afhænger af, hvilken type nummerplade du kører hjem på.

Hov… Kan det betale sig for dig at købe en ny bil?
Hvis du finder ud af, at et bilkøb bliver dyrere end hvad du egentlig havde regnet med, og hvad budgettet giver lov til i første omgang, kan du overveje andre alternativer. Du kan nemlig holde din egen bil godt kørende ved hjælp af småreparationer. På www.MotorDoctor.dk finder du reservedele til en rigtig god pris og i god kvalitet. Du vælger blot dit køretøj og finder hernæst den reservedel, som du har brug for. Mange køber i dag reservedele, fordi det i første omgang ikke er nødvendigt med en ny bil.

Vi håber, at denne artikel har gjort dig lidt klogere på, hvilke faktorer der er forbundet med et bilkøb og at der også findes et alternativ, hvis et køb af ny bil ikke er mulig på nuværende tidspunkt.