Dagens valutakurser severet ganske enkelt!
På Vekselkurs.dk finder du altid aktuelle valutakurser og vekselkurser. Du kan printe dem i forskellige formater, eller gemme som Excel-regneark. Nu også med valutaomregner!
Forside -> Vekselkurs Nyheder -> Investerer du i valuta?


Investerer du i valuta?


For de fleste mennesker er valuta noget, man køber, inden man drager afsted på årets sommerferie. Her henvender man sig typisk hos en bank eller en valutahandler, hvor man så på en skærm kan se, hvad banken/valutahandleren vil sælge en given valuta til.

Det samme sker, når du kommer hjem fra ferie, og har valuta til overs. Her kan du igen troppe op hos bank eller valutahandler og se, hvor meget de er villige til at betale for den valuta, du har til overs. Hvis altså du husker det

På denne måde køber og sælger mange private danskere hvert år valuta. Men vidste du, at det også er muligt at investere i valuta?

Tjen penge på valutakurserne

I teorien foregår det lidt på samme måde, som når du køber valuta til ferien. Her vælger du dog valutaen ud fra hvilket land, du skal besøge. Når du investerer i valuta, er du ikke længere afhængig af geografien, men kan i princippet købe valuta over hele verden.

Men hvilken valuta skal du så investere i? Det kommer helt an på, hvordan du forventer, at valutakurserne udvikler sig. Det kan f.eks. være, at du har en formodning om, at den amerikanske dollar kommer til at stige overfor schweiziske franc. Hvis du tror, det sker, kan du med fordel købe dollars og sælge franc.

Hvor kan man investere i valuta?

Der findes forskellige platforme på nettet, hvor du har mulighed for at købe og sælge valuta. Her kan du handle med alverdens valutaer, og du kan også handle med såkaldte valuta-futures. Du kan se mere her, hvis du er interesseret i at handle med valuta-futures.

De fleste platforme giver dig desuden mulighed for at handle med fiktive midler fra en demokonto. Det kan du blandt andet på Saxo Banks platform. På den måde kan du i ro og mag lære, hvordan platformen fungerer, inden du begynder at investere for dine egne penge. Og er du ny indenfor feltet, er det en oplagt måde at få lidt erfaring med valutahandel på, inden du kaster dig over handel for dine egne penge.

Er valutahandel for alle?

I princippet kan enhver som helst, der har adgang til internettet komme i gang med at investere i valuta. Ofte er det muligt at investere for selv små beløb, og indgangsbarrieren for at komme i gang er derfor meget lav. Som med al anden investering gælder det dog, at det er en god idé at sætte dig grundigt ind i tingene, inden du begynder at handle for dine egne penge.



Valutatyper
Euro - Dollars - Pund - Kroner

Specifikke valutaer
EUR - USD - GBP - SEK - NOK - CHF - CAD - JPY - AUD - NZD - LTL - PLN - CZK - HUF - HKD - SGD - ZAR - BGN - RON - TRY - KRW - HRK - RUB - THB - MYR - PHP - IDR - CNY - BRL - MXN - INR

© Copyright 2017 - Vekselkurs.dk Om Vekselkurs.dk - Valutaomregner - Sitemap - Cookie- og privatlivspolitik -