Dagens valutakurser severet ganske enkelt!
På Vekselkurs.dk finder du altid aktuelle valutakurser og vekselkurser. Du kan printe dem i forskellige formater, eller gemme som Excel-regneark. Nu også med valutaomregner!
Forside -> Vekselkurs Nyheder -> Tips til beskyttelse af din kryptovaluta


Tips til beskyttelse af din kryptovaluta


Markedet for kryptovaluta er i dag ca. 350 milliarder dollars værd. Kun en lille del af dette enorme beløb kunne betyde livslang økonomisk sikkerhed for den enkelte person. På grund af kryptovalutaens lovende fremtid har mange valgt at investere i digitale valutaer og er involveret i arbitragehandel

 

Selvom mange mennesker bruger bitcoins til at beskytte deres økonomiske integritet, kommer valutaen ikke uden sikkerhedsrisici. Hackere, der forsøger at få fat i kryptovaluta ved hjælp af ulovlige metoder, kaldes kryptovalutahackere - eller crypto currency hackers på engelsk - og de bruger flere forskellige teknikker til at stjæle fra dem, som har investeret i bitcoins. I 2018 blev der stjålet mindst 2.000 $ i minuttet af hackere. Disse statistikker viser tydeligt, at du bør gøre dit bedste for at forbedre din cybersikkerhed og dermed beskytte din digitale tegnebog

 

Sådan stjæler hackere kryptovalutaer

Angreb på vekslingskontorer for digitale valutaer

 

Fordi kryptovalutaer er vanskelige at spore tilbage til en person, er tyveri af disse gået hen og blevet fokus for hackere og cyberkriminelle. For at maksimere deres gevinst fokuserer kriminelle på at angribe de såkaldte kryptobørser (også kaldt crypto exchanges). Disse vekselkontorer håndterer valutaer fra tusindvis eller endda millioner af brugere.

 

Da sådanne tjenester konstant skal være tilgængelig for brugerne, er brugernes tegnebøger forbundet til netværket. Det medfører en række risici, da en tilsluttet e-pung kan blive udsat for cyberangreb af flere forskellige slags. Et enkelt angreb på en kryptobørs kan betyde, at man mister hele sin elektroniske tegnepung, og alt, hvad den indeholder.

 

Angreb på den enkeltes computer

Hackere bruger typisk malware og ransomware til at angribe computere. Malware tillader ofte, at oplysninger fra den angrebne computer når frem til de kriminelle, mens ransomware udelukker ejeren fra deres egen ??computeren og egne filer.

 

Forestil dig en situation, hvor din private nøgle er gemt på din computer, og en cyberkriminel installerer malware på dit system. Din private nøgle, som er den eneste kode, der kan give adgang til dine digitale valutaer, lækkes derefter, og din valuta bliver stjålet.

 

Social engineering

Fænomenet, der kaldes social engineering, kan også påvirke dem, der investerer i kryptovaluta. Disse angreb inkluderer spearphishing eller phishing. Hvis en kriminel foretager spearphishing, er disse angreb rettet mod en bestemt person, der ofte ejer store summer i kryptovaluta.

 

Begge typer angreb involverer oprettelse af falske websteder for at stjæle detaljer om kryptovalutaen. Angrebene udføres normalt via e-mail.

 

Når man sender ransomware via e-mail, er det også en slags social engineering. Ofrene for denne type angreb er ofte blevet udvalgt af hackere efter intensiv sporing online.

 

Beskyt din digitale tegnebog mod cyberkriminelle

Køb en hardware-tegnebog

Hvis du ikke handler aktivt med kryptovaluta, og du i stedet er en langsigtet investor, kan du overveje at bruge en hardware-tegnebog. Disse tegnebøger gør det muligt at holde dine nøgler sikre, så de kun er synlige for dig.

 

Disse tegnebøger bruger også avancerede, krypterede koder, der styrer adgangen til nøglerne. Hvis din hardware-tegnebog er stjålet eller mistet, eller en anden forsøger at få adgang til nøglerne, beskytter din PIN-kode dig ved at ødelægge din tegnebog. Altså uden at skade indholdet og investeringen.

 

Hardware-tegnebøger er også sikret mod de fleste typer cyberangreb.

 

Brug en multisignaturadresse

En multisignaturadresse betyder, at der kræves flere signaturer for at få adgang til en tegnebog. Det vil sige, at hvis din private nøgle bliver stjålet, kan en hacker ikke komme ind i din tegnebog uden den anden nøgle.

 

Mange tegnebøger til kryptovalutaer bruger kun en enkelt nøgle, og det sætter kontoen i større risiko for, at nogen prøver at hacke den. Mange større virksomheder, der beskæftiger sig med handel af kryptovaluta, bruger flere nøgler, da det både er mere sikkert, fordi nøgler kan styres af forskellige medarbejdere, og fordi det opfattes som mere demokratisk. Før et beløb overføres, skal et bestemt antal nøgler i netværket godkende transaktionen.

 

Brug en VPN

Mange mennesker, der investerer i kryptovaluta, bruger sådan en tjeneste for at beskytte deres privatliv. En VPN øger desuden muligheden for at gøre handlen mere privat, da den opretter en tunnel mellem brugerens computer og det netværk, der er tilsluttet. På denne måde kan tredjeparter ikke se eller spore informationsstrømmen.

 

En VPN ændrer brugerens IP-adresse og forhindrer hackere i at spore både aktivitet og betalinger. Den beskytter også brugeren mod cyberkriminelle, som gør brug af spearphishing og ransomware. Af hensyn til brugerens sikkerhed tilbyder de vigtigste VPN-tjenester også betaling med bitcoin.

 

r opmærksom på phishing og ransomwareValutatyper
Euro - Dollars - Pund - Kroner

Specifikke valutaer
EUR - USD - GBP - SEK - NOK - CHF - CAD - JPY - AUD - NZD - LTL - PLN - CZK - HUF - HKD - SGD - ZAR - BGN - RON - TRY - KRW - HRK - RUB - THB - MYR - PHP - IDR - CNY - BRL - MXN - INR

© Copyright 2017 - Vekselkurs.dk Om Vekselkurs.dk - Valutaomregner - Sitemap - Cookie- og privatlivspolitik -