Er afbetaling en god idé? Bliv klogere på det her

 

Står du i en situation, hvor du skal købe noget, som du ikke lige kan finde pengene til? Så kan det være fristende at købe det på afbetaling. Der er dog mange, der er bekymrede ved tanken om at købe på afbetaling. Spørgsmålet er bare, om der er grund til bekymring? I denne artikel kan du blive klogere på fordele og ulemper omkring afbetaling, og så kan du også få råd til, hvad du skal overveje, inden du tager dit endelige valg.

 

Hvordan skal tilbagebetalingen foregå?

Det er klart, at du skal have en god tilbagebetalingsplan, hvis du skal have succes med din afbetaling. Når folk er bekymret omkring afbetaling, så er det ofte fordi, at de kender til en situation, hvor det er stykket helt af for nogen. Det kan også ske, hvis man f.eks. ikke er realistisk omkring, hvor meget man kan betale tilbage hver måned. Næsten alle steder hvor det er muligt at købe på afbetaling, der er det også muligt at justere, hvor længe man vil betale tilbage, og hvor meget man vil betale tilbage månedligt.

 

Du får det, du vil have – med det samme!

I nogle tilfælde kan det faktisk være sådan, at man ikke kan komme udenom afbetaling. Det kan f.eks. være, at du går på studie og derfor er afhængig af at have en computer. Når man er studerende, så har man typisk ikke så mange penge mellem hænderne om måneden. Derfor kan det være en god idé at købe noget på afbetaling. Så kan du nemlig få dit produkt med det samme, og så skal du ikke til at sætte studiet på pause.

 

Det er stadig dine penge

Der er også nogle, der ikke kan lige tanken om afbetaling, fordi de måske føler, at de selv skal betale for deres ting. Det er bare her, du skal huske på, at det og er dine penge. I sidste ende er det jo dig, der ender med at betale for produktet. Det kommer bare til at tage lidt længere tid, men det er også en smart løsning, hvis man ikke har pengene med det samme.

 

En ulempe: Det er dyrere

En klar ulempe ved at købe ting på afbetaling er, at man i sidste ende kommer af med et højere beløb. Du sparer penge, hvis du kan lægge alle pengene på én gang. Det er bare ikke altid, man har muligheden for det. Og hvis du have en opsparing med pengene på, så er det ikke sikkert, at du lige havde lyst til at tømme den. Det kan nemlig godt virke uoverskueligt at bygge sådan en op igen.

 

Gå udenom kviklån!

Når folk mangler penge, til det de skal bruge, så er det også mange, der drages mod kviklån. Det er også en super hurtig måde at anskaffe sig en masse penge på, men det er også noget, som der er mange, der bliver fanget i. Hvis man skal tage et kviklån, så skal man i hvert fald sørge for at være kildekritisk! Du kan læse om afbetaling her.

 

Lev livet nu!

Livet kan hurtigt blive sørgeligt, hvis man konstant skal gå og vente på det, som man gerne vil have. Vi ved det ikke, men det er sandsynligt, at vi kun lever én gang, og hvis det er tilfældet, så skal du da have det fulde ud af turen. Forskellen på at købe kontant og på afbetaling er jo også ventetiden. I stedet for at du skal vente med at spare op, så føles de efterfølgende måneder bare som om, at du sparer op. Det er faktisk lidt det samme – bare i omvendt rækkefølge!

 

Hvor kan jeg købe på afbetaling?

Der er mange steder, hvor man kan købe på afbetaling. Du skal dog kun forhandle med et sted, hvor du føler dig tryg. Der kan være mange fordele ved at købe på afbetaling, og der er ingen skam i, at man ikke altid lige har et stort beløb til at stå på sin konto. Det er meget typisk, at økonomi går op og ned igennem årene, og nogle gange har man bare brug for en ekstra hjælpende hånd. Det kan du få med afbetaling!