Sådan investerer du i bitcoins

Hvis du er interesseret i bitcoins, så findes der flere forskellige måder at investere i dem. Lige nu er bitcoins populære som aldrig før, og interessen ser ud til at være fortsat stigende. Her kommer en guide til, hvordan du kan investere i bitcoin.

Bitcoin er den mest populære kryptovaluta. En af de nyskabende ting omkring kryptovaluta var, at man kunne foretage anonyme transaktioner uden brug af en mellemmand. Der er altså ingen banker involveret, og kursen bliver ikke reguleret af Centralbanken.

Bitcoin er altså en decentraliseret valuta, der følger sin helt egen kurs. Bitcoin bruger blockchain-teknologi. Det er denne teknologi, der gør bitcoin så sikker en valuta, og som sikrer anonymitet. Blockchain gør det muligt at holde styr på alle transaktioner uden brug af banker eller andre mellemmænd.

Bitcoin stiger i pris

Bitcoin bliver tilsyneladende ved og ved med at stige i pris. Lige nu er interessen for bitcoin utroligt stor. I 2020 steg prisen på bitcoin med 300%. Det er en udvikling, der fortsat ind i 2021, og ikke ser ud til at falde i den nærmeste fremtid. Det kan man selvfølgelig aldrig vide sig sikker på, da bitcoin er en valuta, hvis kurs er afhængig af alverdens faktorer rundt omkring i verden. Her kan du se en bitcoin kurs graf.

Det er en god idé at sætte sig grundigt i hele processen omkring bitcoin. Det er nemlig et stort og komplekst system, som bliver påvirket af mange forskellige faktorer. Hvis du vil investere i bitcoin, er det vigtigt, at du ved, hvad du invester i.

Hvordan køber man bitcoin?

Der er flere måder, hvorpå man kan købe bitcoin. Du kan investere direkte i bitcoin, som du så opbevarer i en din e-wallet eller hos en broker. Dem kan du bruge til diverse ting. Du kan se, hvor du kan bruge bitcoin som officiel valuta.

Den anden måde at investere i bitcoins, er ved at indgå en finansiel kontrakt som for eksempel en CFD. Den vil afspejle kursudviklingen i bitcoin. Der er mange platforme efterhånden, hvor du kan investere i bitcoin og følge prisudviklingen af kryptovalutaen.

Hvad koster det at købe bitcoin?

Der er ingen måde at sige, hvad det koster at købe bitcoin. Det kommer an på, hvorledes kursen bevæger sig på det givne tidspunkt, hvor du ønsker at investere i kryptovalutaen. Der er ligeledes forskel på købs- og salgskursen, hvis du handler i bitcoin CFD’er. Det hedder spread og giver udtryk for dine handelsomkostninger. Der vil ligeledes være et vekselgebyr, hvis man køber bitcoin gennem en dansk konto. Det kan man undgå ved at åbne en konto i USD.

Hvorfor skal man købe bitcoin?

Der kan være forskellige grunde til at investere i bitcoin. En af grundene til, at mange mennesker er vilde med bitcoin er selvfølgelig muligheden for en stor stigning i kursen. Det er altså et håb om at kunne tjene mange penge på sine bitcoins. Her skal man holde øje med de 
mange faktorer, der påvirker valutakurser som kursen på bitcoin. Ligeledes kan kursen på bitcoin variere lidt fra børs til børs. Derfor er det en god idé at holde øje med dem.

Der er også nogle, der ser det som en god måde at opbevare værdi på. Der kan nemlig kun være 21 millioner bitcoins, og hvis udbuddet stiger, vil priserne gøre det samme. Lige nu er der omkring 16,8 millioner bitcoins i verden.

Der er andre kryptovaluta, der har overhalet bitcoin i forhold til at være den bedste og mest sikre transaktionsmetode. Til gengæld er det nu mange forskellige steder i verden, hvor man kan bruge bitcoin som betalingsmiddel.