Podcasts der gør dig klogere

Podcasts har taget verden med storm og med god grund. Der er nemlig ikke noget bedre end at gå og lytte til sin yndlingspodcast, mens man arbejder sig igennem dagen eller langsomt arbejder sig igennem sin liste med dagens gøremål. Det kan være svært lige at vide, hvad man er til, eller måske er man i humør til noget forskelligt alt afhængigt af, hvordan dagen har flasket sig, men der heldigvis en masse forskellige podcasts at give sig i kast med og der er med garanti noget for enhver smag og ethvert emne. Derfor udforsker vi i denne artikel den store verden af podcasts med et særligt fokus på de podcasts, der udvider din viden og gør dig klogere.

Dyk ned i historien

Vi starter i det historiske hjørne. På platformen Podbean finder du den underholdende og informative podcast Historiebunkeren, der dykker ned i forskellige emner omkring Anden Verdenskrig. Gennem spændende afsnit udforsker værten alt lige fra konspirationsteorier til film omkring emnet. Nationalmuseet har også deres egen podcast, hvori de udforsker forskellige emner i dansk historie. Hvis du leder efter noget mere specifikt, så kan du prøve at lytte til podcasten Bag om København, der giver dig unik indsigt ind i Københavns historie.

Fortab dig i sportens verden

Også i forhold til sport er der meget at komme efter. På platformen Podtail kan du blandt andet finde den populære fodboldpodcast Transfervinduet, der dykker ned i og udforsker alt omkring fodbold – både internationalt og i dansk regi. Lytter du til Det hvide snit vil du lære en masse om AGF, som du måske ikke tidligere har vidst, og podcasten Radio Tour handler om alt det bedste fra cykelsporten. Endnu et interessant emne finder du hos podcasten You can bet on that. Den er godt nok på engelsk, men den dækker emner som forskellige titler som for eksempel blackjack, roulette, reglerne omkring spillene og alt, hvad der foregår i spilleverden. Det er en god podcast, hvis du kan lide at lære om poker, blackjack og roulette og gerne vil have mere viden om og dykke endnu dybere ned i spillene og se, hvad der foregår bag kulisserne.

Bliv klogere på kryptovaluta og investeringer

Du har sikkert hørt om kryptovaluta såsom Bitcoin, Dogecoin, Etheral og de mange andre muligheder, der findes. Du er sikkert også en smule forvirret omkring det. Det er nemlig ikke helt let at finde hoved og hale i, men hvis du gerne vil blive klogere på emnet kryptovaluta, så er der heldigvis gode råd at hente. Kryptovaluta bliver nemlig kun mere og mere populært og derfor er der også blevet lavet en del podcasts om emnet, som for eksempel Better Crypto, Techtopia og den danske podcast Kryptopia, der både på underholdende og spændende vis tager dig dybere med ind i verden af digital valuta.

Lad dig oplyse af videnskaben

Til sidst har vi en god håndfuld podcasts, der gør dig klogere på videnskaben. For eksempel så har den populære videnskabeligt baserede hjemmeside videnskab.dk sin egen podcast, der dykker ned i forskellige spændende emner. Dissektion er navnet på Statens Naturhistoriske Museums podcast, der, som navnet antyder, tager dig på med på arbejde sammen med en konservator for museet. Det er en atypisk, men spændende podcast, og du kommer med garanti til at lære noget. Du kan også finde podcasten 24 spørgsmål til professoren, hvori der bliver gennemgået en lang række spændende spørgsmål og emner om videnskab. I Transformatoren finder du en række spændende debatter, der tager udgangspunkt i mediet Ingeniøren. Værten tager emner op fra magasinet og ser på sagen fra forskellige vinkler. Er du mere til true crime, så kan vi anbefale Djævlen i detaljen og Mørkeland.

Der er dermed nok at give sig i kast med. Mangler du bare lidt let underholdning og skarpe vinkler på forskellige emner, mens du står og skærer grøntsager, ordner haven eller svinger lidt med håndvægtene, så kan Curlingklubbens podcast helt klart anbefales, ligesom at Genstart også er et lyt værd. Der findes derudover selvfølgelig også en masse andre podcasts på flere forskellige sprog, så der er virkelig noget for enhver smag, retning og interesse. God fornøjelse!