Sådan organiserer du din økonomi

Dette indhold er sponsoreret

Økonomi kan være svært, og der kan være mange poster som skal rykkes rundt og ændres hele tiden. Dog er økonomi vigtigt og det er en stor del af vores hverdag. Du kan gøre mange ting selv for at holde styr på din økonomi og have en godt overblik, og du kan få hjælp hos din bank til dette også. Banker har lige såvel som andre firmaer, ting de er særligt gode til. Det kan derfor være en god start at undersøge om du er i den rigtige bank for dig, eller om du med fordel kan skifte bank. Her får du et par råd til hvad du kan gøre for at få bedre overblik og struktur over din økonomi. 

Få overblik over indtægter og udgifter

For at skabe overblik over din økonomi og dit budget, skal du først og fremmest have styr på dine lån. Du kan ikke have et budget som er ordentligt, hvis ikke du har styr på alle dine indtægter, men også alle dine udgifter. Derudover bør du i dit budget have et overslag for hver variabel post du har. Det kan være poster såsom mad, shopping, kulturliv, gaver, etc. Disse overslag kan du også sætte som en form for loft. Når loftet er noget, kan du ikke bruge flere penge på denne post i denne måned. Dette kan hjælpe til ikke at ende i overforbrug. Hvis din økonomi ændrer sig, er det vigtigt at du taster alle disse oplysninger ind i dit budget, så det hele tiden er opdateret og med på de nyeste tal. Du kan lave en budgetskabelon, og ud fra den, lave en oversigt hver måned. Her kan du også hurtigt se hvor det er gået galt, hvis det kniber med pengene en dag. 

Spar op

Lige meget om din økonomi er stor eller lille, er det en utroligt god ide at sørge for at have en opsparing. Opsparingen skal sikre dig mod uforudsete hændelser, samt giver dig en økonomisk ballast, hvis uheldet er ude. Selvom det nogle måneder kan virke surt at have 2000 kr mindre, fordi de “bare” lægges til side, så er de 2000 kr. meget sjovere at have, den dag det hele ramler sammen og din månedsløn ikke var penge nok. En opsparing kan også være her du lægger penge til side til en ny og bedre bolig, eller til en god, lang og velfortjent rejse. Opsparingen åbner for mange muligheder, og samtidig bidrager den til, at man ikke hele sit liv lever fra munden til hånden, uden en eneste krone som sikkerhed. 

Tjen lidt ekstra 

Som et lille ekstra boost til din økonomi, kan du finde et lille bijob. På den måde kan du tjene lidt ekstra penge, som kan sættes direkte ind på din opsparing. Det er nemlig ikke penge du “forventer” at have i dit budget hver måned og derfor kan de hjælpe til en hurtigere opsparing. Du kan tjene lidt ekstra på mange forskellige måder. Du kan for eksempel også besvare spørgeskemaundersøgelser hjemme fra sofaen, og tjene penge den vej rundt.