Det er en super god ide og ofte en nødvendighed for folk at have en a-kasse

Stort set alle mennesker kommer til at få brug for en a kasse i deres liv. Det er specielt som nyuddannet at det virkelig kan betale sig at være medlem af en a kasse, da man som nyuddannet ikke altid er sikret job som det første, og der kan for nogle gå længere tid før man får sig et job, hvad end det er noget som relatere sig til ens uddannelse eller bare et helt almindeligt ufaglært arbejde. En a kasse er altså en forkortelse af en arbejdsløshedskasse og forsikre folk økonomisk i tilfælde af at de løber ind i arbejdsløshed, hvilket langt de fleste mennesker kommer til at opleve før eller siden i deres liv.

Du kan læse mere om a-kasser på https://ma-kasse.dk/, hvis du er yderligere interesseret.

En a-kasse er vigtig for alle, men man ser ofte at den er ekstra relevant for humanist uddannede borgere

Der er ingen tvivl om at det kan være en meget praktisk og fornuftig ide at være medlem af en a kasse, så man altid er sikker på at have en indkomst uanset hvordan ens jobsituation kan komme til at se ud i fremtiden, hvilket er umuligt at forudsige for enhver. Men det viser sig desuden også at en a kasse for nogen kan være mere relevant end for andre, eller der viser sig i hvert fald en tendens for det. Man ser nemlig ofte at nyuddannede indenfor humaniora fag står uden job det første lange stykke tid efter at de er blevet færdiguddannede, hvilket jo kun gør en a kasse mere relevant og vigtig for dem. Humanisternes ledighed ligger altså højere end andre akademikergruppers, og man ser faktisk at næsten op mod 40% står uden job et halvt år efter end uddannelse. Derfor er det altså ekstra relevant for humaniora udannede at finde en a-kasse inden de står som ledige på arbejdsmarkedet.

Hvilken a-kasse skal man vælge og hvorfor?

For det første er det vigtigt at undersøge, før man vælger a-kasse, om det er en statsautoriseret a-kasse som der på nuværende tidspunkt findes 33 af slagsen af i Danmark. Når først det er på plads så er det også relevant at undersøge om den a-kasse man vælger, er en, der passer til den faglige baggrund man kommer fra. Hvis man har speciale indenfor humaniora, samfundsvidenskab osv, så er det måske bedst at vælge en a-kasse som i forvejen har medlemmer som har baggrund indenfor disse typer af uddannelser.