De mest populære kryptovalutaer

Kryptovalutaer har aldrig været så populære som de er nu. Se hvor og hvordan du køber kryptovaluta, og hvad du gerne skal være opmærksom på og gøre dig af tanker, før du investerer i den nye valuta. 

Hvad er kryptovaluta?

Kryptovaluta er en digital valuta, som du kan bruge som middel til udveksling af tjenester eller ydelser på baggrund af kryptografi. Dens eksistens består i, at den modsat penge, som er vores “normale” valuta i dag, ikke kan reguleres eller på anden vis styres af centralbanker eller pengeinstitutter.

 

De sidste år har der været meget snak om denne type valuta. Hvor der på den ene side er fortalerne, og mener det er den bedste investering af dine penge er der også en anden side, der advarer mod denne form for valuta.

Hvad kan kryptovaluta bruges til?

I princippet er tanken med kryptovaluta, at de kan bruges som betaling på samme måde, som det foregår med penge i dag. Alligevel har kryptovaluta været til stor diskussion verden over, da den for nogen forekommer som en trussel for den etablerede økonomi og verdens retssikkerhed. Det er nemlig sådan, at denne slags valuta i udgangspunktet er umulig at spore tilbage til ejermanden. Det betyder, at hvis du foretager en handel med kryptovaluta, vil ingen nødvendigvis vide, at det var dig – ej heller kan det spores, hvad du har købt. Det har skabt en frygt blandt verdens befolkning for, at kryptovaluta kan bruges på det dybe, sorte internet til at handle ulovlige ydelser, som eksempelvis bestilling af våben eller stoffer.

 

Er kryptovaluta så lovligt? 

Som udgangspunkt, ja. De seneste år er den offentlige interesse for valuta-typen steget, hvorfor vi i Danmark også har rejst et skattemæssigt perspektiv. Det betyder, at hvis du har købt kryptovaluta for at spekulere i kursstigninger, er du forpligtet til at betale skat af din gevinst. Så længe du gør dette, er det fuldkommen lovligt at handle med kryptovaluta.

Hvilke kryptovalutaer findes der?

Efter ganske kort at have kigget på, hvad en kryptovaluta er for en størrelse, bliver det relevant at undersøge, hvilke forskellige typer af kryptovaluta, der findes. 

 

Ifølge CoinMarketCap, en side der har specialiseret sig i at rapportere om handelsaktiviteter på tusinder af markeder vedrørende kryptovaluta, findes der over 6.000. Det giver derfor ingen mening at bringe en fuld liste her.

 

I stedet har vi fundet en liste over de mest populære digitale valutaer hos eToro. eToro er en global investeringsplatform med mere en 20 mio. aktive brugere, der blandt andet forhandler kryptovaluta. Ifølge platformen er de mest populære digitale valutaer blandt brugerne følgende: 

 

De 10 mest populære kryptovalutaer blandt danske kunder hos investeringsplatformen eToro

  1. XRP
  2. Bitcoin
  3. Dogecoin
  4. Ethereum
  5. Cardano
  6. TRON
  7. Stellar
  8. Litecoin
  9. IOTA
  10. Ethereum Classic

 

De 10 mest populære kryptovalutaer globalt hos investeringsplatformen eToro

  1. Cardano
  2. Bitcoin
  3. Ethereum
  4. XRP
  5. Dogecoin
  6. TRON
  7. Stellar
  8. IOTA
  9. Litecoin
  10. Ethereum Classic